XITOY TILI FONETIKASI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Norboyev Kamronbek Otabekovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Mandarin (Standart Xitoy) tilining fonetik xususiyatlarini sinxronik va diaxronik nuqtai nazardan tahlil qiladi, jumladan, unli undoshlar, intonatsion va tonal tuzilish, er-hua (retroflex vokal qo‘shimcha), shuningdek, talaffuzdagi dialektal farqlar ko‘rib chiqiladi. Fonetikaning artikulyator, akustik va kognitiv elementlari ta’kidlanadi. Maqola sinov tadqiqotlari va jadal fonetik tadqiqot natijalariga asoslanadi.