O’ZBEK VA NEMIS TILLARIDAGI SALOMLASHUV FARQLARI - Jumaniyozova Dilnoza Alimboyevna; Sobirova Shohsanam Sobirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Salomlashish – bu insonlar o‘rtasidagi muloqotning eng birinchi va muhim bosqichidir. U nafaqat oddiygina so‘z almashinuvi, balki madaniyat, urf- odatlar va jamiyatning o‘ziga xos xususiyatlarini aks ettiruvchi bir ko‘zgu hamdir. Ushbu maqolada biz o‘zbek va nemis tillaridagi salomlashish odatlarini qiyosiy tahlil qilib, ularning o‘ziga xos jihatlari va farqlarini ko’rib chiqamiz. Har ikkala madaniyatning salomlashishdagi nozikliklarini anglash orqali biz nafaqat tillarni, balki xalqlar o‘rtasidagi muloqotni yanada boyitishga erishamiz.