“ХИЗМАТЛАР СОҲАСИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ ВА УНИНГ СИФАТИНИ ОШИРИШ ЖАРАЁНЛАРИ” - Рзаева Гульзира Камаловна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ўзбекистоннинг ижтимоий ва иқтисодий тараққиётини барқарор суръатлари ривожланишини амалга оширишда аҳолига хизмат кўрсатувчи соҳаларнинг ўрни ва роли сезиларли ошиб бормоқда. Айникса, рақобат муҳитининг кучайиши ва хизматлар сифатига бўлган эътиборнинг тобора ошиб бориши шароитида хизматларга бўлган талабни қондиришга қаратилган фаолиятни янада ривожланишини таъминловчи омиллардан самарали фойдаланиш шу куннинг муҳим талабларидан биридир. Хизмат кўрсатиш соҳасига ўз этиборини қаратиб, Ўзбекистон Республикаси Президенти Ш.М.Мирзиёев раислигида 2025 йил 7 февралда хизматлар соҳасини ривожлантириш бўйича амалга оширилган ишлар ва 2025 йил учун асосий вазифалар юзасидан видеоселектор йиғилишида уч йил олдин қабул қилинган хизматлар секторини ривожлантириш бўйича катта дастур натижасини бераётгани таъкидланди. Аннотация: Мақолада республикада хизмат кўрсатиш соҳасининг ўтган йиллардаги ривожланиш кўрсаткичлари таҳлили ҳамда хизмат кўрсатиш соҳасида сифат тушунчасининг шаклланиши ва унинг ривожланиш босқичлари, хизматлар соҳасида сифат масалалари, хизматларнинг ўзига хос хусусиятлари, шунингдек, хизматлар сифатини ошириш ва баҳолаш усуллари кўрилган.