O’ZBEKISTONDA SINDIKATLI KREDITLASHNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI (SANOAT QURILISH BANK MISOLIDA). - Akromjon Karimov; Atadjanova Gulnoza Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonda sindikatli kreditlash mexanizmini rivojlantirish istiqbollarini tahlil qiladi. Sanoat Qurilish Bank (SQB) misolida xalqaro moliyaviy institutlar bilan hamkorlik orqali amalga oshirilayotgan kredit loyihalari (EBRD, OPEC, ADB, GGGI orqali) ko‘rib chiqiladi. Maqolada sindikatli kreditlashning amaldagi holati, uning iqtisodiy afzalliklari va O‘zbekistonda kengaytirish imkoniyatlari muhokama qilinadi.