SUN’IY INTELLEKTDAN FIZIKADAGI MA’LUMOTLAR IZLASH: NYUTON QONUNLARI MISOLIDA IMKONIYATLAR VA XAVFLAR - Duramaddinova Yoqutjon Murodbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining fizika fanida, xususan Nyuton qonunlarini tahlil qilishdagi imkoniyatlari hamda sun’iy intellekt texnologiyasi fizikada o‘qitishda integratsiya qilish ijobiy va salbiy jihatlarini tahlil qilish zamonaviy sun’iy intellekt vositalari orqali fizik qonunlarning amaliy qo‘llanilishi, tarixiy rivojlanishi va eksperimental natijalarini tezkor va chuqur o‘rganib chiqilgan. Tadqiqot fizika fanini o‘qitishda va ilmiy izlanishlarda sun’iy intellektdan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlariga e’tibor qaratadi.