IMOM TERMIZIYNING TAFSIR BOBIDA HADISLARNING DINIY- MA’NAVIY TARBIYADAGI O‘RNI - Ahad RAYMBERDIYEV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Imom Termiziyning “Sunan” asaridagi tafsir bobida keltirilgan hadislarning diniy-ma’naviy tarbiyadagi o‘rni tahlil qilinadi. Qur’on oyatlarini izohlash jarayonida hadislarning tutgan o‘rni, ularning musulmon kishining iymonini mustahkamlash, axloqiy qadriyatlarni shakllantirish hamda jamiyatda totuvlikni qaror toptirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, hadislarning shaxsiy hayot, oila va yoshlar tarbiyasidagi tarbiyaviy-axloqiy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada hadislarning nafaqat diniy talqin, balki inson ma’naviy kamoloti va axloqiy barkamolligida tutgan o‘rni ilmiy asosda ochib beriladi.