INKLYUZIV MAKTABLARIDA TASHKIL ETILADIGAN MASHG‘ULOTLARNING XUSUSIYATLARI - IBRAGIMOV JAVLONBEK OLIMJON O‘G‘LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada inklyuziv taʼlim tizimining mohiyati, uning zamonaviy maktablardagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Inklyuziv maktablarda olib boriladigan mashg‘ulotlarning shakllari, metodikasi hamda pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, maxsus ehtiyojga ega o‘quvchilar bilan ishlashda o‘qituvchilarning roli, duch kelinadigan muammolar va ularning yechimlari haqida fikr yuritilgan.