SHAXSNING RIVOJLANISHI, TARBIYASI VA IJTIMOIYLASHUVI - Turdiyeva Shoxidaxon Anvarjonovna; Abdulazizova Mubina Azizbek qizi; Mo’minova Safura Umidjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya : Mazkur maqolada shaxsning rivojlanishi, tarbiyasi va ijtimoiylashuvi jarayonlari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Shaxs kamolotida biologik, ijtimoiy va psixologik omillarning o‘rni yoritilib, tarbiya va ijtimoiy muhitning shaxs shakllanishidagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, shaxsning jamiyatga moslashuvi va ijtimoiy tajriba orttirish jarayonlari tahlil qilinadi.