O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI TA’LIM TIZIMI - Turdiyeva Shoxidaxon Anvarjonovna; Jabborova Shodiyona Abduvali qizi; Avazbekova Muxlisa Toxirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi ta’lim tizimining shakllanishi, tuzilmasi va hozirgi rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, uzluksiz ta’lim konsepsiyasi, davlat ta’lim standartlari hamda kadrlar tayyorlash jarayonining nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Shuningdek, ta’lim tizimining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy asosda ochib beriladi.