KAR O‘QUVCHILAR MAKTABIDA O‘QISH DARSLARINING O‘ZIGA XOSLIGI - NODIRA BAXODIROVA ELMUROD QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kar o‘quchilar maktabida o‘qish jarayonining o‘ziga xosligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kar o‘quchilarning individual xususiyatlari, ularning kommunikatsiya va o‘rganish uslublari, shuningdek, dars jarayonini tashkil etishning samarali metod va vositalari yoritiladi. Maqolada kar o‘quchilar bilan ishlashda vizual vositalar, imo-ishora va interaktiv texnologiyalardan foydalanish muhimligi ta’kidlanadi. Shu bilan birga, o‘quv jarayonini o‘ziga xos tarzda tashkil etish dars samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda ularning ijtimoiy moslashuvini ta’minlashga xizmat qilishi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari maxsus ta’lim muassasalarida dars jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon yaratadi.