MUSTAHKAM OILA BARQAROR JAMIYAT POYDEVORI - Dilorom Mamatova Muxamadovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mustahkam oilaning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Oilaning ijtimoiy institut sifatidagi funksiyalari, shaxs kamolotiga ta’siri hamda jamiyat barqarorligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Tadqiqot davomida oilaviy qadriyatlar, ijtimoiy barqarorlik va ma’naviy muhit o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ochib beriladi. Maqola yakunida mustahkam oilani shakllantirishga qaratilgan ilmiy-amaliy xulosalar va takliflar ilgari suriladi.