INTERFAOL METODLAR ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Abdurasulova Zulfiya Abdushukur qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada interfaol metodlar asosida maktabgacha yoshdagi bolalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish texnologiyalarining pedagogic ahamiyati yoritib berilgan. Maqolada tanqidiy fikrlash tushunchasining maktabgacha yosh davridagi mazmuni ochib berilib, interfaol metodlarning bolalarning bilish faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shu bilan birga muammoli vaziyatlar yaratish, o‘yin texnologiyalari, savol-javob va dialogic metodlar, ijodiy mashqlar orqali bolalarda mustaqil fikrlash, tahlil qilish va oddiy xulosalar chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilingan. Maqolada interfaol metodlardan foydalanish natijasida bolalarda savol berish faolligi, fikrni asoslash va muloqot madaniyatining rivojlanishi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab berilgan.