MAVZU: GRAFIK AXBOROTLARNI KIRITISHNING ZAMONAVIY VOSITALARI VA ULARNING TAHLILI - Abdumo‘minov Burxonjon Sunnatillo o’g’li; Jovliyeva Gulsanam Jahongirovna; Bobonazarova Sevinch Gʻanisherovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnologiyalarida grafik ma’lumotlarni kompyuter xotirasiga ishlab chiqarish, dasturiy mahsulotlar va ishlash. kompyuter, scanerlar,digitayzerlar (grafik planshetlar), raqamli kameralar va 3D scanerlarning texnik vositalari hamda qo’llanilish sohalari qiyosiy tahlil qilingan. Maqola muhandislik, dizayn va ta’limni grafik axborotlarni qayta ishlash jarayonlari optimallashtirish masalalariga bag’ishlangan.