AUTOMATED MACHINE LEARNING YORDAMIDA AVTOMATIK MODEL TANLASH - Topivoldiyev Abbosbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola AutoML texnologiyalaridan foydalanib avtomatik model tanlash jarayonini tahlil qiladi. An’anaviy mashinaviy o‘qitishda ko‘p vaqt oladigan algoritm tanlash va giperparametrlarni sozlash AutoML yordamida avtomatlashtiriladi. Tadqiqotda AutoML tizimlarining ishlash prinsiplari, optimallashtirish usullari va platformalarning samaradorligi ko‘rib chiqildi. Natijalar AutoML model ishlab chiqishni soddalashtirishi va yuqori aniqlikdagi modellarni tez yaratishga imkon berishini ko‘rsatdi.