ELEKTROMAGNIT TO‘LQINLAR VA ULARNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAGI AHAMIYATI - Ibragimova Altin Abbazovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 11-sinf fizika kursining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lgan elektromagnit to‘lqinlar mavzusi yoritilgan. Elektromagnit to‘lqinlarning kelib chiqishi, asosiy xossalari, turlari va elektromagnit spektri batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, elektromagnit to‘lqinlarning kundalik hayotda, aloqa tizimlarida, tibbiyot, sanoat va zamonaviy texnologiyalardagi qo‘llanilishi ilmiy asosda bayon etiladi.