PEDAGOGIKA KONFILIKTLARNI BARTARAF ETISHDA OILA VA JAMIYATNING OʻRNI - Orzuyeva Sultanoy; Qulmonova Muborak (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada pedagogik konfliktlar mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda ta’lim jarayoniga ta’siri tahlil etilgan. Shuningdek, bunday ziddiyatlarni samarali hal etishda oila va jamiyatning tutgan o‘rni, ularning o‘zaro hamkorligi hamda pedagogik muhitni sog‘lomlashtirishdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada “maktab–oila–jamiyat” uchligi asosida konfliktlarni bartaraf etishning samarali usullari, o‘qituvchining kommunikativ madaniyati va ota-onalar bilan o‘zaro muloqotning roli haqida fikr yuritilgan.