INKLYUZIV TA’LIMDA DUDUQLANISH: PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Abdijalilova Dono Yakubjan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimida duduqlanishga ega bo‘lgan o‘quvchilarni qo‘llab-quvvatlash, ularning nutqiy rivojlanishi va ta’lim jarayonidagi ishtirokini ta’minlashga qaratilgan psixologik va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Duduqlanishning psixologik sabablari, logopedik korreksiya usullari va o‘qituvchi–o‘quvchi o‘rtasidagi ijtimoiy-emotsional muloqotning ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, mahalliy va xorijiy olimlar fikrlari asosida kompleks yondashuvning zarurligi ko‘rsatib beriladi.