QAROR DARAXTLARI YORDAMIDA BANK MIJOZLARINING CHIQIB KETISHINI BASHORAT QILISH - Iqboljon G‘aniyev Ibrohimjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qaror daraxtlari (decision tree) algoritmidan foydalanib, bank mijozlarining xizmatdan chiqib ketish ehtimolini bashorat qilish masalasi ko‘rib chiqiladi. Maqolada mijozlar ma’lumotlari asosida modelni o‘qitish, bashorat natijalarini tahlil qilish va samaradorlikni baholash usullari bayon etiladi. Amaliy qismda Python dasturlash tili va scikit-learn kutubxonasi yordamida model qurilgan.