OPENSTACK ASOSIDA BULUT PLATFORMASI YARATISH - MUXTORALIYEV MURODILJON (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada OpenStack asosida bulut platformasini yaratish nazariyasi va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda OpenStack arxitekturasi, uning asosiy komponentlari, virtualizatsiya va hisoblash resurslarini boshqarish mexanizmlari, shuningdek platformani sozlash va xavfsizlik choralari tahlil qilinadi. Maqolada bulutli infratuzilma yaratish jarayoni, uning afzalliklari va real biznes hamda ilmiy loyihalarga tatbiqi ko‘rsatib o‘tilgan. Ushbu maqola IT sohasida tahsil olayotgan talabalar va mutaxassislar uchun nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.