KORRUPSIYA: MOHIYATI, SABABLARI VA UNGA QARSHI KURASH STRATEGIYALARI - Mullajonova Lola Dovulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korrupsiya hodisasining ijtimoiy-iqtisodiy mohiyati, uning vujudga kelish sabablari, shakllanish mexanizmlari va jamiyat taraqqiyotiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida korrupsiyaga qarshi kurashning institutsional, huquqiy va ma’naviy- psixologik mexanizmlari yoritiladi hamda O‘zbekiston sharoitida samarali strategik yondashuvlar taklif etiladi.