AVTOMATLASHTIRISH VA ROBOTIZATSIYANING BANDLIK DARAJASIGA TA’SIRI - Ozodov Jaloliddin Botir o‘g‘li; Xolmurodov Bunyodjon Ikrom o‘g‘li; Qurbonaliyev Jamshidbek Otabek o‘g‘li; Sobirjonov Abdullojon Mirsaid o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqolada avtomatlashtirish va robotizatsiya jarayonlarining mehnat bozoriga ta’siri, bandlik darajasidagi o‘zgarishlar hamda yangi texnologiyalar natijasida yuzaga kelayotgan kasbiy transformatsiyalar tahlil qilinadi. Muallif xalqaro ilmiy manbalarga tayangan holda, ishchi kuchi almashinuvi, yangi sohalarda bandlik o‘sishi va raqamli iqtisodiyotning yangi talablari haqida xulosalar beradi.