SINGLETON PATTERNINI O‘RGANISH VA LOGGER SINFI YOZISH - Mirsaid Yusupov; Suyarov Ulug’bek G’iyosiddin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada dasturlashda keng qo‘llaniladigan Singleton patternga texnik va nazariy yondashuv beriladi. Patternning asosiy maqsadi — dastur ish jarayonida bir xil sinfdan faqat bitta obyekt yaratilishini ta’minlashdir. Python tilida Singleton’ni yaratishning amaliy mexanizmlari, xususan obyekt instansiyasini nazorat qilish tamoyillari bosqichma-bosqich tahlil qilinadi. Shuningdek, loglarni markazlashgan holda boshqarish uchun zarur bo‘lgan Logger sinfining Singleton asosida qurilishi ko‘rsatiladi. Ushbu yondashuv log yozuvlarining izchil saqlanishi, xotira resurslarini optimallashtirish va dastur ichida yagona boshqaruv nuqtasini yaratishni ta’minlaydi.