O’QITISHNING STOXASTIK USULLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Suyarov Ulug’bek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda sun’iy intellekt tizimlarida o‘qitishning stoxastik usullari, ularning asosiy prinsiplari va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Stoxastik yondashuvlarning noaniqlik va tasodifiylikni hisobga olish orqali modellarning moslashuvchanligi hamda umumlashuv qobiliyatini oshirishdagi roli yoritilgan. Stochastic Gradient Descent (SGD), Monte-Karlo usullari, Bayes yondashuvlari va Markov jarayonlarining sun’iy neyron tarmoqlar, tasvirni tanish va tabiiy tilni qayta ishlash sohalaridagi ahamiyati tahlil qilingan.