KORXONALARNI RAQAMLASHTIRISH STRATEGIYALARI: IQTISODIY SAMARADORLIK TAHLILI - YOʻLDASHEV SHADIYOR SHUXRAT OʻGʻLI; JUMABOYEV MIRZIYO HAMID OʻGʻLI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada korxonalarni raqamlashtirish strategiyalarining mazmuni va ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, boshqaruv samaradorligini oshirish, xarajatlarni qisqartirish hamda raqobatbardoshlikni kuchaytirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, raqamlashtirish strategiyalarini amalga oshirishda yuzaga keladigan muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari va iqtisodiy natijalarni baholash mezonlari amaliy jihatdan tahlil qilinadi.