OBYEKTGA YOʻNALTIRILGAN DASTURLASHDA __INIT__ METODINING FUNKSIONAL ROLI VA AMALIY AHAMIYATI - Xurshida Nabiyeva Iqboljon qizi; Mirsaid Yusupov Abdulaziz oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada obyektga yoʻnaltirilgan dasturlashda __init__ metodining ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Obyekt yaratish jarayonida yuzaga keladigan muammolar ochib berilib, ularni konstruktor mexanizmi orqali samarali hal etish yoʻllari asoslab beriladi. Tahlil natijalari __init__ metodidan toʻgʻri foydalanish obyektlarning mantiqiy yaxlitligini taʼminlash, dastur barqarorligini oshirish va kod sifatini yaxshilashda muhim rol oʻynashini koʻrsatadi.