IJOD VA IJODIY FAOLIYAT UYGUNLIGI - Xayitov Xurshidbek O`ktamjon o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy faoliyatning nazariy asoslari, ijodiy faoliyat uyg‘unligini aniqlash metodlari va tizimli yondashuv asosida tavsiyalar keng tahlil qilinadi. Birinchi bo‘limda ijodiy faoliyat tushunchasi, uning psixologik va pedagogik nazariy asoslari, shuningdek ijodiy salohiyatni shakllantirish omillari yoritiladi. Ikkinchi bo‘lim ijodiy faoliyat uyg‘unligini aniqlash metodlariga bag‘ishlanib, psixodiagnostik, pedagogik va sotsiologik usullar orqali shaxsning ijodiy salohiyati va samaradorligini baholash vositalarini tahlil qiladi. Uchinchi bo‘lim tizimli yondashuv asosida tavsiyalar ishlab chiqishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganadi, shaxsning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va innovatsion faoliyatni samarali tashkil etish bo‘yicha konkret tavsiyalarni beradi. Maqola ilmiy nazariy tadqiqotlar, pedagogik metodlar va amaliy tajriba asosida yozilgan bo‘lib, ijodiy faoliyatni rivojlantirish va baholash bilan shug‘ullanuvchi tadqiqotchilar, o‘qituvchilar va psixologlar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.