TRIBOTEXNIKA MUAMMOLARI VA MASHINA DETALLARINING ISHONCHLILIGIGA YEYILISH JARAYONLARINING TA’SIRI - Z.SH. Sadullayev; L.M. Raufov; R.Sh. Mamatqulov; I.R. Komilov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada mashina va mexanizmlarda ishqalanish hamda yeyilish jarayonlari bilan bog‘liq tribotexnik muammolar tahlil qilingan. Detallar yeyilishining mashinalar ishonchliligi, xizmat muddati, energetik samaradorligi va ekologik ko‘rsatkichlariga ta’siri yoritilgan. Ishqalanish natijasida yuzaga keladigan nosozliklar, buzilishlar va ularning kelib chiqish sabablari tizimlashtirilgan. Shuningdek, tribotexnikaning asosiy vazifalari hamda rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqilgan.