O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM SOHASIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Baratova Gulshirin Ulug’bek qizi; Rejamurodova Laylo Anvar qizi; Umurov Sharif Radjabovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasida so’nggi yillarda amalga oshirilayotgan ta’lim tizimidagi tub islohotlar tahlil qilinadi. Ta’lim sohasini modernizatsiya qilish, xalqaro standartlarga moslash va raqamli texnologiyalarni joriy etish bo’yicha qabul qilingan davlat dasturlari va normativ-huquqiy hujjatlar ko’rib chiqiladi. Maqolada umumiy o’rta ta’lim, oliy ta’lim va kasbiy ta’lim tizimlarida amalga oshirilayotgan o’zgarishlar, o’qituvchilar malakasini oshirish, o’quv dasturlari va o’qitish metodlarini takomillashtirish, ta’lim muassasalarini moddiy-texnik jihatdan mustahkamlash kabi masalalar yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, ta’lim islohotlari mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko’rsatmoqda va yoshlar uchun sifatli ta’lim olish imkoniyatlarini kengaytirmoqda.