GIDROELEKTRIK STANSIYALARIDA QO‘LLANILGAN KATIONITLARNI QAYTA ISHLASH VA REGENERATSIYA QILISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH - N.X.Kuchkarova; I.A.Abdulamitova; Q,O.Anarboyeva; Z.A.Akbarova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi vaqtda suv tanqisligi dunyoning asosiy muammolaridan biri hisoblanadi. Suvni tozalash texnologiyalari suv inqirozi muammolarini hal qilishdir. Chuchuk suvga bo’lgan talab va taklif o’rtasida jiddiy nomuvofiqlik mavjud va dunyo aholisining taxminan to’rtdan biri iqtisodiy suv tanqisligini boshdan kechirmoqda. Shaharlashgan va tez sur’atlar bilan o’sib borayotgan aholi, shuningdek, sanoat rivojlanishi tufayli global suv talabi ortishi kutilmoqda. Butun dunyo bo’ylab suv tanqisligi tarqalmoqda va suvga bo’lgan talab oshgani sayin yomonlashmoqda. Shu sababli, insoniyat chuchuk suv olishning boshqa muqobil usulidan foydalanishga harakat qilmoqda. Suv tanqisligi muammosiga samarali yondashuv sifatida suvni tuzsizlantirish taklif qilingan. [1].