SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARIDAN FOYDALANIB TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH: WAYGROUND.COM MISOLIDA - Murodov Shukrilla Abdusaid o‘g‘li; Ahmadov Asliddin Isomiddin o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim jarayoniga joriy etilishi, ularning o‘qitish samaradorligini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, Wayground.com platformasi misolida sun’iy intellekt asosida ishlovchi ta’limiy vositalarning imkoniyatlari, funksional xususiyatlari va amaliy samaralari yoritiladi. Tadqiqot davomida adaptiv o‘qitish, avtomatik baholash, individual o‘quv trajektoriyalarini shakllantirish va o‘qituvchi faoliyatini qo‘llab-quvvatlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.