NEMIS TILI LEKSIKOGRAFIYASINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Odinaxon Ismanova; Ominaxon Makkamjonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada nemis tili leksikografiyasining tarixiy rivojlanishi, ilk lug‘atlar va Grimm birodarlarining “Deutsches Wörterbuch” asarining ilmiy ahamiyati yoritiladi. Duden nashriyoti normativ leksikografiya va imlo-grammatik me’yorlar belgilashdagi rolini o‘rganadi. XX asrda terminologik, ikki tilli va izohli lug‘atlar rivoji, ularning ilmiy va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Zamonaviy leksikografiyada ma’no tafovutlarini aniqlash, sinonimiya, antonimiya va frazeologik birliklar bilan ishlash asosiy tadqiqot yo‘nalishlari sifatida ko‘riladi.