SUN’IY INTELLEKT VA UNING INSON HAYOTIDA TUTGAN O‘RNI - Qo’chqarov Akmalxo’ja Umarali o’g’li; Ibragimov G'anijon G'ayratovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellektning mazmuni, uning asosiy yo‘nalishlari va zamonaviy jamiyat hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim, tibbiyot, biznes, transport va kundalik hayot sohalariga ta’siri ko‘rib chiqilib, ularning inson faoliyatini yengillashtirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, SI bilan bog‘liq xavfsizlik, axloqiy me’yorlar va texnologiyaning kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi. Maqola sun’iy intellektning imkoniyatlari va muammolarini muvozanatli tarzda tahlil qilib, undan samarali foydalanishning dolzarbligini asoslab beradi.