SQL TILI YORDAMIDA MA’LUMOTLARNI TAVSIFLASH - Rashidov A.V; Mamatqulov F (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada SQL (Structured Query Language) tili yordamida ma’lumotlar bazasidagi ma’lumotlarni tavsiflash jarayonlari yoritilgan. SQL tilining DDL (Data Definition Language) buyruqlari orqali ma’lumotlar bazasi tuzilmasini yaratish, o‘zgartirish va boshqarish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, SQL tilining zamonaviy axborot tizimlaridagi o‘rni va amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan.