СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МЕХАНИЗМА ОЦЕНКИ ФИНАНСОВОГО СОСТОЯНИЯ ПРЕДПРИЯТИЙ - Нурмухамедова Барно Исмаиловна; Игамбердиева Мадина Тоир кизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqola korxonalar moliyaviy holatini baholash mexanizmini takomillashtirishga bag‘ishlangan bo‘lib, tez o‘zgarayotgan iqtisodiy sharoitlarda ushbu jarayonning dolzarbligini asoslaydi. Tadqiqotning ahamiyati moliyaviy tahlilning aniqligi va kompleksligini oshirish zarurati bilan belgilanadi. Ishda mavjud baholash metodikalarining tanqidiy tahlili o‘tkazilib, ularning metodologik cheklovlari aniqlanadi. Teoretik va analitik umumlashtirish asosida ko‘rsatkichlarning kengaytirilgan tizimini, zamonaviy tahliliy vositalarni hamda xavf- yo‘naltirilgan yondashuvni o‘z ichiga olgan takomillashtirilgan baholash mexanizmi taklif etiladi. Tadqiqotning amaliy ahamiyati ishlab chiqilgan mexanizmdan boshqaruv qarorlarining sifatini oshirish va korxonalar moliyaviy barqarorligini mustahkamlashda foydalanish mumkinligida namoyon bo‘ladi.