PYTHON FUNKSIYALARIDAN FOYDALANIB ODDIY KALKULYATOR YARATISH - Mirsaid Yusupov Abdullaziz o’g’li; Axmadaliyev Shuxratjon Xamdamjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANONATSIYA (Uzbek tilida) Mazkur maqolada Python dasturlash tilida funksiyalar yordamida oddiy kalkulyator yaratish jarayoni tahlil qilinadi. Funksiyalarni modul tarzida tashkil etish, arifmetik amallarni alohida bloklarga ajratish, foydalanuvchi bilan muloqot jarayonini soddalashtirish va kodni qayta ishlatish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, kalkulyatorning algoritmik tuzilishi, funksional modullanishi hamda raqamli ta’lim jarayonida mazkur yondashuvning ahamiyati ilmiy asoslangan. Tadqiqot natijalari Python dasturlashni o‘rganuvchilar uchun samarali amaliy misol sifatida xizmat qiladi.