ANTAGINEZNING DASTLABKI BOSQICHIDA RIVOJLANISH. PRINETAL DAVR - Rasuljon Nuriddinov; Saidjonova Gulasal (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola prenatal rivojlanishning dastlabki bosqichlarini ilmiy asosda, murakkab biologik mexanizmlarga urg‘u berib yoritadi. Maqolada quyidagilar batafsil ko‘rib chiqiladi: prenatal rivojlanish nima ekanligi va uning uch asosiy bosqichi, urug‘lanishdan keyingi zigota shakllanishi va bo‘linish jarayoni, blastosist evolyutsiyasi, uning struktura va funktsiyalari, implantatsiya jarayoni va uning fiziologik mazmuni, embrional (organogenez) davri va asosiy organ tizimlarining paydo bo‘lishi, hujayralar differensiyatsiyasi va genetik boshqaruv — signal mexanizmlari, prenatal davrning biologik va tibbiy ahamiyati, salbiy omillar ta’siri. Maqola ma’lumotlari ilmiy manbalar, biologiya va embriologiya bo‘yicha darsliklar va sharhlangan maqolalar asosida tayyorlangan.