NAMANGAN VILOYATIDA YETISHTIRILADIGAN OLXO‘RI NAVLARI VA ULARNI QURITISH USULLARI - Qurbanov Nematilla; Sadriddinova Sevinch; Mexmonov Baxtiyor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Namangan viloyatida yetishtiriladigan olxo‘ri (g‘ayloli) navlari, ularning biologik xususiyatlari, yetishtirish hududlari hamda turli usullarda quritish texnologiyalari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqotlar davomida Namangan viloyatining Yangiqo‘rg‘on tumanida o‘sadigan olxo‘ri navlarining fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlari, xususan quruq modda, shakar va kislotalilik miqdorlari aniqlangan. Quritish jarayonlari konvektiv usulda olib borilib, natijada mahsulotdagi quruq modda 78–88 % gacha oshganligi qayd etilgan.