TELEKOMMUNIKATSIYA TIZIMLARIDA ISHONCHLILIKNI OSHIRISH CHORALARI VA USULLARI - Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li; Usibjonov Abdullox Shuxrat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Telekommunikatsiya tizimlarida ishonchlilikni oshirish tarmoq xizmatlarining uzluksiz va barqaror ishlashini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada tizimlarda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan nosozliklar, tarmoq xatoliklari va ularni bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, redundansiya, monitoring va diagnostika mexanizmlari yordamida ishonchlilikni oshirish choralari bayon etiladi.