SINTAKTIK SATHDA FE’LLI BIRIKMALARNING ELLIPSIS VA SINTAKTIK SUBSTITUTSIYASI - P.U. Abdullayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fe’lli birikmalarning sintaktik sathdagi qisqarish jarayonlari, jumladan ellipsis va sintaktik substitutsiya hodisalari ilmiy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Nutq jarayonida fe’lli birikmalarning takror qo‘llanishini cheklash, ifodaning ixchamligini ta’minlash hamda kommunikativ ta’sirchanlikni kuchaytirishdagi funksional ahamiyati tahlil etiladi. Shuningdek, ellipsis va substitutsiyaning umumiy va farqlovchi xususiyatlari ularning sintaktik hamda semantik jihatlari namunalar yordamida yoritib beriladi.