SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TIBBIY TA’LIM VA MASOFAVIY TIBBIY XIZMATLARNI MODERNIZATSIYA QILISH - Yunusova Muxlisa; Maksudova Malika; Nadirova Yulduz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining telemeditsina va tibbiy ta’lim tizimlariga joriy etilishi, ularning o‘zaro integratsiyasi hamda sog‘liqni saqlash tizimini raqamlashtirishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. SI asosidagi masofaviy diagnostika, klinik qarorlarni qo‘llab-quvvatlash tizimlari, virtual simulyatsiyalar va adaptiv o‘quv platformalarining samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, integratsiyaning afzalliklari, muamolari va istiqbollari ko‘rib chiqiladi.