KIMYOVIY REAKSIYALARNING ISSIQLIK EFFEKTI - Ximmatov Elyor Axtamkulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sizga kimyoviy reaksiyalarning issiqlik effekti haqida tushuncha ma’lumotlar beradi. Kimyoviy reaksiyalarning issiqlik effekti (yoki termokimyo) kimyoviy reaksiyalar vaqtida ajralib chiqadigan yoki yutiladigan issiqlik miqdorini o’rganadi, bu energiya o’zgarishi reaksiya ekzotermik (issiqlik ajraladi, masalan, yonish) yoki endotermik (issiqlik yutiladi, masalan, muzning erishi) bo’lishini aniqlaydi.