KOLLOID ERITMALARLARNING HOSIL BO’LISHI - Ximmatov Elyor Axtamkulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sizga kolloid eritmalarhaqida tushuncha ma’lumotlar beradi. Kolloid eritmalar juda kichik osmotik bosim, suyet diffuziya va Broun harakatiga ega. Zarrachalar zaryadli boʻlganligi tufayli, ular elektroforez jarayonida elektrod tomon harakat qiladi.