GALOGINLAR HAQIDA ULARNING SIMNFLARI HAQIDA UMUMIY TASNIF - Ximmatov Elyor Axtamkulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sizga galoginlar haqida tushuncha ma’lumotlar beradi. Galogenlar kimyo, suv va sanitariya, plastmassa, farmatsevtika, sellyuloza va qog’oz, to’qimachilik, harbiy va neft sanoatida qo’llaniladi. Brom, xlor, ftor va Yod kimyoviy vositachilar, oqartiruvchi moddalar va dezinfektsiyalash vositalaridir..