SUT BEZLARI SARATONINI DIAGNOSTIKADA GENETIK TADQIQOTLARNING ROLI - Talipov Orifjon Absamatillayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Sut bezlari saratoni dunyo bo‘yicha ayollar orasida eng ko‘p uchraydigan onkologik kasalliklardan biridir. Genetik tadqiqotlar, xususan BRCA1, BRCA2 va boshqa onkogenlarning aniqlanishi, kasallikning rivojlanish xavfini baholash va erta diagnostika imkoniyatlarini sezilarli darajada oshiradi. Ushbu maqolada genetik testlarning diagnostikadagi ahamiyati, ularning klinik qo‘llanilishi va kasallikni oldini olishdagi roli ko‘rib chiqiladi.