BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY SHAFFOFLIKNI TA’MINLASH MASALALARI - B.N.Muydinov; Aripova Saidaxon Xurshidbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada banklarda buxgalteriya hisobi va moliyaviy shaffoflikni ta’minlash masalalari keng yoritilgan. Banklarda buxgalteriya hisobining mohiyati, uning bank faoliyatidagi o‘rni hamda moliyaviy shaffoflikning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Xalqaro moliyaviy hisobot standartlarining banklarda qo‘llanilishi, ichki nazorat va audit tizimlarining roli, shuningdek, raqamli texnologiyalarning buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotlar sifatiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, banklarda moliyaviy shaffoflikni ta’minlash orqali investitsion jozibadorlikni oshirish, kredit risklarini kamaytirish va bank tizimining barqarorligini mustahkamlash imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari bank tizimini rivojlantirish va moliyaviy ochiqlikni ta’minlash bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.