ÖZBEKISTAN’IN YATIRIM POLITIKASI VE YATIRIM STRATEJISI - Abdullayeva Rukhsora; Allashukurov Dilshodbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anahtar kelimeler: yatırım faaliyeti, yatırım faaliyetinin amacı, yatırım faaliyetinin konusu, yatırım politikası, yatırım faaliyeti sigortası, yatırım politikası stratejisi, yabancı yatırımların çekilmesi. Ülkemizde piyasa ekonomisine geçiş sürecinde, ekonomide yapısal değişikliklerin hayata geçirilmesinde yatırımların etkin kullanılması, yabancı yatırımların çekilmesi ve yatırım faaliyetlerinin sigortalanması büyük önem taşıyor.