EKSPERIMENTNI REJALASHTIRISH - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon oʻgʻli; Tursunboyeva Diyoraxon Ne’matjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot matematik modellashtirish doirasida eksperimental usullarning qo‘llanilishini o‘rganadi va tizimli Eksperimentni rejalashtirishning ahamiyatini ta’kidlaydi. Matematik eksperimentlar modelni tekshirish, parametrlar sezuvchanligini baholash va bashorat ishonchliligini oshirish imkonini beradi. Ushbu tushunchalarni misol orqali ko‘rsatish maqsadida avtomobil to‘xtash masofasi modeliga oid amaliy ish tahlil qilinadi va strukturalangan eksperiment real tizimlarni aniq va mazmunli tahlil qilishga qanday yordam berishini ko‘rsatadi.