QO‘QON VOHASI SUV RESURSLARIGA IQLIM O‘ZGARISHINING TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; D.M.Isomiddinova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola So‘x daryosi havzasidagi suv resurslari dinamikasiga iqlim o‘zgarishining ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqot, yomg‘ir miqdorining kamayishi va global isishning ta’siri natijasida daryo suvi oqimi o‘zgarishini ko‘rsatadi. Natijalar Farg‘ona vodiysidagi sug‘orish va qishloq xo‘jaligi uchun suv ta’minotining o‘zgarayotganini, samarali suv boshqaruvi uchun moslashuvchan strategiyalarni talab qilishini ta’kidlaydi.