IQLIM O‘ZGARISHINING QO‘QON VOHASI LANDSHAFTLARIGA TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; Y.R.Ro‘zaliyeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqlim o`zgarishi va uning O`zbekistonga, jumladan Qo`qon vohasi va uning landshaftlariga ta`siri tahlil qilingan. Qo`qon vohasi va uning tabiiy geografik joylashuvi, iqlimini shakllantiruvchi asosiy omillari yoritilgan. Iqlim o`zgarishi sharoitida landshaftlar barqarorligini ta`minlash to`g`risida fikr mulohazalar yoritilgan.