QO‘QON VOHASI AHOLISI SALOMATLIGIGA IQLIM O ‘ZGARISHINING TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; B.D.Raxmonaliyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqlim o`zgarishi va uning aholi salomatligiga ta`siri hamda respublikamizda mazkur muammolarni hal qilish uchun olib borilayotgan isloxotlar, respublikada kasalliklarning hududlar bo`yicha tarqalishini oldini olish va unga qarshi kurashish chora tadbirlari ishlab chiqish to`g`risida fikr yiritilgan. Shuningdek, Qo`qon vohasida eng ko`p tarqalgan kasalliklarning tarqalish xaritasi ishlab chiqilgan.